Le Blog Finance

Coton : le cours boosté par des inondations au Pakistan

multan-cotton.jpgLe cours du coton a progressé cette semaine à New-York, des inondations survenues au Pakistan limitant l’offre disponible sur les marchés tandis que la demande s’avère en hausse.

Selon des informations communiquées par des producteurs pakistanais, la pluie qui a frappé le pays a impacté la production de coton de l’ordre de 1,7 million de balles. Au final, la récolte pourrait n’être que de 10 millions de balles.

Face à une telle situation, les analystes de Plexus Cotton estiment que l’écart négatif entre le volume des commandes et le niveau des stocks est tel qu’il faudra du temps avant qu’une prochaine récolte outre-Atlantique permette de combler le déficit.

Un malheur n’arrivant jamais seul, ajoutons que selon les spécialistes, le Texasdevrait produire du coton de mauvaise qualité en raison des fortes chaleurs estivales, tandis que les régions du sud du Midwest et du sud-est “sont confrontées à une saison tropicale très active”.

Concernant la demande, la vente au détail donne des signes encourageants aux Etats-Unis, les achats de rentrée ayant progressé de 4,4% en valeur glissante annuelle dans le pays en août dernier , faisant ainsi du peu réjouissant contexte économique ambiant.

Au final, vendredi en milieu d’après-midi, la livre de coton pour livraison en décembre se négociait à 1,1152 dollar, sur l’Intercontinental Exchange, contre 1,0589 dollar la semaine précédente.

L’indice Cotlook A valait quant à lui 122,75 dollars (pour 100 livres), contre 115,90 dollars en fin de semaine dernière.

Sources : ats, AFP

Partager cet article

Article de

1 commentaire

  1. anonymous 11 septembre 2011 à 09:25

    Er zijn kleren die kan worden omschreven als tijdloos. Hun functie is om onze looks van de over-verfijning op te slaan, terwijl het verstrekken van de ruggengraat vanonze dressing (zijnde zowel eenvoudig en perfect). De matroos was een van hen. Tijdloos en zeer meegaand, ze beheert seizoen na seizoen om te fuserenin trends zonder ooit het nemen van een ritje …De makers hebben besloten: in 2008, spelen Mikado krassen en slijtage in alle richtingen. In deze context, de zeeman en zijn dunne verticale lijnen kunnende behandeling van het onderwerp zonder zij zichzelf blootstellen aan gevaarlijke optische effecten. Sterker nog, als men studies van nabij de evolutie van de kras in de lente-zomer modeshows, geenontkennen dat het de brutale speelt. Het is verticaal en bij Anna Sui Tommy Hilfiger, Marc Jacobs of transparant tot overmaat thuis Lacoste, probeert zemoedig de natuur van goed gedisciplineerde kleine zeeman te dwarsbomen.Echter, als het werkt op de catwalk, is er grote twijfel over bestaan dat de verticale streep is een succes op de gemeenschappelijke fashionista’s. Daarom, om in harmoniezonder te worden verslonden door de “wel en niet ‘scherp, maar in strijd met de krant, op bestand in Noirmoutier Deauville of de witte wijn uit de kast. Door nadelen,Het is uit de vraag te haasten om een nieuwe te kopen, omdat ze meer mellow en opgezwollen door jaren van gebruik, hoe meer ze krijgen in de potenti?le “must have”.De kiel wordt gedragen op de armen en druipen een beetje te lang op de heupen. Dit stuk zeer makkelijk in de omgang zal het casualised de hele zomer: hetzal zachtjes doen op een trendy jeans met hoge taille en de gordel leer kameel, zullen mix en match van de vindingrijke op een mini-rok met bloemen, willen werken meisje Zondagmet een potlood rok en een jasje voor de mens, en een eerbetoon aan de stijl van Isabel Marant gaas opgerold aan de enkels …Wij zijn een verre schreeuw van de combinatie van bad 1900 of marinara een beetje stijf van de vorige seizoenen. Dit jaar heeft de total look “kleine boot” is in de haven,wanneer we de zeiler te nemen om te varen in andere landen meer in de mode rechts …